lauantai 2. toukokuuta 2015

Infoa harjoittelupaikoista!

 
Annika:
Mun työharjoittelupaikan nimi on La Cigronas. Paikka on siisti ja eniten siellä myydään paellaa. Työkaverini ovat erittäin iloisia ja mukavia. Ainoa ongelma on että yhteinen kieli on aina silloin tällöin hakusessa, mutta onneksi elekieli on keksitty ja sitä me keittiöllä käytetään. Yksi tarjoilija ja omistaja osaa puhua englantia, joten sitäkin olen päässyt harjoittamaan espanjankielen ohessa. Kaikki tehtävät selitetään espanjaksi ja jokunen sana sieltä välistä saattaa olla englanniksi, joten paljon asioita jää myös oman tulkinnan varaan. Ymmärtääkseni kuitenkin kaikki on mennyt hyvin, sillä mikään raaka-aine ei ole lentänyt suoraan roskiin käsittelyni jälkeen.
 
Tiia:
Minun työharjoittelupaikka, Orio, on melko vilkkaan kadun varrella, joten varsinkin iltasella siellä käy paljon väkeä. Minun työnkuvaan kuuluu pääasiassa pintxoksien esivalmistelut ja valmistus. Homma toimii niin, että joku kokeista näyttää minulle yhden pintxoksen valmistuksen esimerkkinä ja minä teen loput itse. Erilaisia pintxokseja on tuossa paikassa varmaan liki kaksikymmentä, joten opeteltavaa ja muistettavaa riittää. Työkaverit ovat kaikki hyvin mukavia ja hauskoja. Osa heistä puhuu vain espanjaa, mutta onneksi muutama osaa hieman englantia. Silti suurimmaksi osaksi elekielellä mennään, eikä suurempia ongelmia ole ollut. Hyvin menee mutta menköön!
 
Miika:
 
Mun työharjottelupaikka on Restaurante LaLoLa. Se sijaitsee ns. torin reunalla. Työvuorot ovat päivittäin 12.00 - 16.30 sekä 20.00-00.00, eli välissä on muutama tunti aikaa käydä makaamassa kämpillä, koska illat ovat tosi kiireitä ja ei niitä muuten jaksaisi täysillä tehdä. Työtoimenkuvanani on tehdä kaikki juomatilaukset baarissa tarjoilijoille, jotka vievät ne asiakkaille pöytään. Aluksi oli tosi vaikea ymmärtää bongeja, koska ne ovat espanjaksi, mutta nyt kun siellä viikon on pyörinyt niin rupeaa onnistumaankin työnteko! :) Eilen oli tosi kiire ilta ja henkilökuntaa oli liian vähän töissä niin olin yksin tekemässä kaikki juomat baarissa. Jännitti aluksi ja rupesi jännittämään vielä enemmän kun yksi tarjoilijoista sanoi minulle, että tee tänään täysillä kaikki ja älä mokaa, koska jos sinä mokaat koko homma kaatuu.. :D Mutta hyvin meni! :) Ei ole onneksi enään kun 3 viikkoa niin ollaan Suomessa tähän aikaan ;)
 
 


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista kuulla. Aika menee siellä yllättävän nopeasti. - huomaatte sen pian. Ottakaa kaikki irti siellä olo ajastanne. Kirjoitelkaa lisää. Millainen ja missä uusi kämppännen on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kämppä on parempi kuin entinen. Sijainti vain vähän kauempana kuin edellisen, mutta se onkin ainoa huono puoli.

      Poista